juldagen

var fortfarande jättesjuk hela juldagen så när jag kom hem från jobbet på morgonen så sov jag länge. vaknade flera gånger för att jag var snorig, täppt i näsan... kissnödig :] fan för att vara förkyld, haha!

på kvällen gick jag i alla fall ut. terrassen för hela slanten. med det hela taget blev det en väldigt lyckad kväll. träffade så mycket sköna människor och massor med gamla kompisar, bl.a. några gamla klasskamrater från nian. det var härligt.

sara och ida
kom och hälsade på i metropolen falköping också. studenten senast, så det var skönt att få ses en stund. great!

bilder
från juldagen har jag inte, men julafton har jag naturligtvis. dom ligger i kameran fortfarande så det tar nog nån dag till innan dom kommer in på bloggen. men jag lovar att jag ska lägga in några...

tips från louise, som har nästan precis samma musiksmak som jag. låten är från ett band som jag tror jag tipsade henne först om. tror faktiskt jag ska skriva lite om det bandet nån gång... dom är riktigt bra och har gjort många riktigt bra bitar.

jars of clay - I need you


julafton

eftersom jag ibland inte bloggar på flera dagar så bestämde jag mig för att inte blogga på självaste julafton. alla människor, med eller utan familj, firar eller firar inte jul på sitt sätt. och jag tänkte berätta kort om min.
.
den börjar alltid klockan tio i fredriksbergskyrkan. det är tradition att vi kommer sent. vi kommer alltid in precis när klockorna börjar ringa. vi försöker varje år att vara i tid, och varje år misslyckas vi... utom i år :] det var nog första året på mer än tio år som vi kom i tid.

kyrkan är inte varken mitt eller mina syskons mest besökta ställe,om man säger så, så man får helt enkelt göra det roligt. på senare år så har jag och brorsan gjort vårt bästa. vi sitter alltid och har.. otyg för oss. det hela blir inte mindre roligt när johan är näst intill helt tondöv :] tror hela den här grejen började när jag och han alltid slogs i kyrkan när vi var små, sen fortsatte det med att han reta mig hela tiden. och jag antar att jag tyckte det var roligare än att lyssna till när maria inte fick nåt rum på hotell betlehem.. eller nåt.

jaja, nog om det. när vi är klara i kyrkan åker vi alltid upp till ålleberg. en gångi tiden fanns det nämligen snö på julafton i falköping och då åkte vi alltid pulka nerför bilvägen till ålleberg.

ska berätta en liten historia som hände för ungefär... nio år sen. ni som känner till ålleberg vet att det finns en gammal, liten ramp för skärmflygare precis vid kanten på ålleberg. jag och johan fick för oss att åka utför den rampen. johan åkte först och åkte rent ut sagt... åt helvetet. så fort han kom utanför rampen åkte han åt ett håll och pulkan ett annat. jag, som liten parvel, blev lite rädd och ville börja långt ner på rampen för att inte få så hög fart. pappa sa åt mig att sluta mesa och drog upp mig till toppen av rampen. ut for jag och landade på ett järnspett som inte syntes under snön. den gick igenom pulkan och upp i min skinka. ner till sjukhuset och sy några stygn och sen åka hem för att få julklappar.

ja, så kan de gå till hos oss på julafton.

i alla fall... efter att ha varit på ålleberg åker vi till mormor och morfar för att käka julbord. efter att vi spelat lite spel och tittat på, i vissa fall dissat, kalle anka så åker vi hem och delar ut julklappar. efter det är det lutfisk och risgrynsgröt. då är klockan typ sju och vi gör inte mycket mer än att spela spel. den här gången gick jag och sov för jag skulle jobba natt, men kvällen blir alltid väldigt lugn.

jag hade en helt okej julafton. jag var jätteförkyld och snorade och snöt mig hela tiden, men annars var det jättebra. hoppas ni hade det lika bra!

jag lyssnar inte mycket på julmusik, men den här är verkligen jul för mig.

peter jöback - snön föll

dan före dopparedan...

jajemän! snart är det julafton med allt vad det innebär. det här har varit lätt mitt "snabbaste" år. jag fattar inte vart tiden har försvunnit.

jaja, nu är det dagen före i alla fall. här hemma brukar vi faktiskt inte göra nåt särskilt. i år blev det uppesittarkväll med bingolotto som egentligen fortfarande håller på, men jag tröttnade ganska fort och gjorde annat. har åkt på en riktig brakförkylning, så jag är så trött just nu. fick ringa och sjukanmäla mig från jobbet igår t.o.m. illa.

imorgon går allt i traditionens tecken. brorsan har kommit hem från linköping också, så vi ska väl sitta och larva oss i kyrkan som vi gör varje julafton bara för att kyrkan är vårt stoooora intresse :] det gör hela min förmiddag, haha!

nu ska jag sova, god natt på er och god jul!



liten diss på all julmusik, men den här är mäktig

andrea bocelli - melodramma

julgodis

först vill jag bara fortsätta kort på mitt förra inlägg. jag kom på att jag missade en grej om björn afzelius.
 
hans sista album, elsinore, skrev han mycket av när han låg på sjukhus det sista året han levde. det som jag förundras av är att intill hans egen död gjorde han det som han brann helhjärtat för. han försökte också ända in i döden att påverka människor. han försökte påverka människor till vad både han och jag skulle kalla det bättre.

okej, nu har jag fått säga det.

i veckan har jag varit i åsle som elevassistent och jag ska jobba natt hela helgen. det blir mycket jobb, men det är faktiskt så jäkla roligt, särskilt som lärare, så det är inga problem. idag har jag och mamma gjort julgodis i alla fall. hon gjorde nån kola och jag gjorde fudge, vilket är riktigt gott. den håller på att svalna nu, men jag ska allt ta med mig lite till i natt :]

här är en låt som jag har haft länge, men som vid vissa tillfällen altid är lika välkommen.

iron & wine - he lays in the reins


text från hjärtat

jag vet att jag skrev i något tidigare inlägg att björn afzelius är en stor förebild för mig. jag tänkte jag skulle försöka förklara varför.

björn växte upp i en familj där pengar och rikedom var mycket viktigt. han växte upp i övre medelklass, överklass eller liknande. föräldrarna hade en stark, materialistisk livsstil. björn fick till slut nog och bröt med sina föräldrar. björn bröt sig fri från sina föräldrar och kämpade emot det som de stod för. det som han levt i så många år. det är beundransvärt.
 
han har genom åren engagerat sig politistik och han var naturligtvis röd, först socialdemokrat, sedan vänsterpartist. han ställde sig alltid bakom de som inte kunde tala för sig, de som svalt, de som led, de fattiga och de svaga. många av hans förtjänster från hans konserter gick oavkortat till välgörenhet. hans åsikter blev ofta musik i sånger som en kungens man, elsinore, juanita, till min kära och valet. de är otroliga bitar allithop.

björn afzelius värdesätte inte saker och fysiska ting särskilt mycket. han älskade sin familj mycket högt, speciellt sina två döttrar.

varför jag tycker om honom så mycket beror på att jag har många likadana åsikter som honom. materialism är något jag är starkt emot. jag vill inte och försöker inte värdera fysiska saker runt omkring oss särskilt högt. samtidigt känner jag en stark samhörighet med vad han gjorde under sina tidiga år. på vilket sätt låter jag vara osagt. förutom det så känner jag nån slags skyldighet att vi som västerlänningar ska hjälpa de som behöver vår hjälp runt om i världen. både ekonomisk och social hjälp.

många skriver och säger att jag borde uppdatera oftare. så kanske är fallet, men grejen är att jag allra oftast skriver om något som verkligen betyder för mig, direkt från hjärtat, så jag vill inte skriva om något jag inte har lust med... jag tror jag ger mina inlägg lite mer ömhet än någon annan :]

har jobbat igår och idag, men är ledig i kväll och imorgon. så ska ut med kompisar och dricka lite öl. det ska bli trevligt. vi får väl se vad kvällen bjuder på.

ha det så bra!

lyssna!
björn afzelius - till min kära

bara lite musik

först kommer en ballad av lifehouse. någon kan nog tycka att den är ganska gammal och uttjatad, men jag gillar den ändå. fantastiskt bra med en underbar text.

lifehouse - everything

andra låten är en rockigare låt av ett band som är ganska okänt i sverige - tror jag. egentligen är hela albumet, som har samma namn som låten, riktigt bra, speciellt de sju första låtarna. fick tag i bandet efter att en av låtarna, the weight of the world, från samma album, var med i ett avsnitt i tv-serien chuck.

the editors - an end has a start

håll till godo! nu är det dags att sova. idag ska jag vara lärarvikarie i åsarp :]


vilken dålig natt

kunde inte sova en enda minut inatt. gick upp vid nio och gjorde mig iordning, duschade, åt frukost och så. sen la jag mig på sängen och sov som klubbad ända tills nu. snacka om att vända på dygnet. missade lunchen som jag skulle ätit med några polare på stan också.

jaha, vad ska jag göra nu då? pigg som fan och klockan är typ halv sex på kvällen. kommer ju inte kunna somna ikväll heller nu.. gaaah!

nej, här kan jag inte sitta.. ta hand om er! låten är av ett metalband som sjunger om olika händelser ur historien. den här låten har dom tillägnat vad som hände 11/9 -04 . den vanliga versionen kan låta lite väl "hård", men den här versionen tål att lyssnas på även av den som vanligtvis inte lyssnar på metal.

iced earth - when the eagle cries (unplugged)

god I like series

jag är en av dom som gillar att titta på alla dessa tv-serier. när jag väl kommit in i en serie följer jag den slaviskt. då hoppar jag inte över något program och.jag ska se serien från början till slut. här står några av dom jag tittar eller har tittat på i en ordning med den jag tycker bäst om överst, men egentligen är skillnaden inte så stor mellan den första och den sista.

många serier är kanske okända för några. det började nån gång när jag skulle se 100 höjdare på kanal 5:s webb-tv. då uppyäckte jag massor med bra serier som finns i deras arkiv.. många av dem är ungefär tio avsnitt.  check it out! http://www.kanal5.se/ och de serier som inte finns där är nerladdade.

chuck
hello africa
deadliest catch
prison break
one tree hill
frusna män söker kärlek
boston tea party
kustbevakarna
grattis världen
färjan
i ditt ansikte
ett herrans liv
100 höjdare
SOS gute
stridspiloterna

nu blev det sent idag igen. fattar inte var tiden försvinner. jaja, den här låten är helt okej. en av de bättre låtar som coldplay har gjort. lite äldre tror jag.

coldplay - 'til kingdom come


vackert

måste bara länka till en kompis blogg. hon skriver om allt möjligt, och det här är ifrån när hon står i kön till fiskbilen.  vackert, underbart.

http://www.mirandajonsson.se/2008/11/30/aah/

björn afzelius - älska mig nu (från albumet: tusen bitar)

nya böcker

när jag var yngre läste jag mycket böcker. jag läste ur alla möjliga kategorier och av både kända och okända författare. i gymnasiet tappade jag av all läsning för att jag inte hann med. men bland det första jag sa när jag hade tagit studenten var att jag skulle ta upp min läsning igen. har redan läst en del sen dess, men nu har jag köpt lite nytt.

into the wild av jon krakauer (engelska)
har bara sett filmen, vilken jag blev djupt inspirerad av. har bestämt mig för att jag ska läsa boken också.

walden och civil disobedience av henry david thoreau (engelska)
nu har jag mitt eget exemplar av boken :] jag har inte läst walden på engelska än heller. engelska språket är på så många sätt bättre än det svenska, så det ska bli trevligt att läsa boken på språket den skrevs. civil disobedience är en novell som thoreau har skrivit. den säljs ofta tillsammans med walden. har själv inte läst den än, men ska göra det nu också. den handlar om människors frihet gentemot staten och myndigheter.

innan jag dör av jenny downham (svenska)
jag har hört att boken bygger på en verklig historia men jag är inte säker. i boken är sextonåriga tessa sjuk i leukemi och hon vet om att hon kommer att dö. så hon gör en lista på vad hon vill göra innan hon dör. boken handlar om hennes sista månader i livet.



bilden är tagen av mig, bra va? :]

låten är bra som fan. höj volymen lite när ni lyssnar på den. jimmy eat world är s.k emo, vad det nu för tankarna till. de har gjort riktiga masterpieces i alla fall.

jimmy eat world - polaris

RSS 2.0