just some music

jobbade i natt med... och så ska jag jobba 7-16 imorgon också. jag måste sluta att jobba så mycket helger, inte roligt alls. är bokad nästa söndag, men sen ska jag vara ledig flera helger framöver har jag bestämt. det ska bli skönt.

det verkar som att det blir turkiet med vänner i augusti. tummen upp som fan för det!

här är tre bra låtar som är jävligt härliga att ha i lurarna vid träning. ni har säkert hört dem, men testa att styrketräna med heartbeats med the killers. waow :]

the killers - heartbeats
timbaland feat. keri hilson - the way I are
nelly furtado - say it right


@ work

sitter på jobbet och har en lugn stund - för tillfället. det har varit körigt och mycket att göra.

vet inte vad jag ska skriva. jag hade inget bättre för mig än att sätta mig här så...

U2 är förresten kalasbra. fattar inte varför jag inte lyssnar mer på dem. det första jag ska göra när jag vaknar i eftermiddag är att ladda hem några album. här kommer några låtar som är... lite extra.

miracle drug
sunday bloody sunday
one love (original)
one step closer

 
nu ska jag dra mig mot tv:n och kolla om det finns nåt intressant där. hoppas ni sover gott.

söndag kväll

vad som såg ut att sluta som en ganska bra helg blev istället helt åt fan. jobbade på dagen, volleyboll på kvällen och helvete när jag kommer hem. som zebastian sa idag: "man är helt enkelt född i fel stad." ooohh, så sant, så sant!

nu har känslor som säger åt mig att bara dra härifrån börjat komma igen - mer och mer. borde kanske falla för impulsiviteten den här gången. det finns inte särskilt mycket som håller kvar mig nu - eller... kanske? vi får se.

låten för det här inlägget är given.

jars of clay - hiding place



the rossiya


innan jag dör

sedan jag köpte mina nya böcker som jag berättade om för ett tag sen, så har jag bara hunnit med att läsa till jägarexamen, men igår kväll så började jag med innan jag dör. jag har bara läst 30 sidor än så länge, men jag är hela tiden på väg att.. cry my eyes out. boken är verkligen vacker, men flickan i boken, Tessa, har hela tiden en ganska påtaglig dödsångest. allt hon försöker göra sina sista månader i livet är att leva, inte bara att existera.

läs den!

hörde den här låten på internet för ett tag sen. det var svårt att få tag på rätt version att ladda ner, men den är toppefin.

matthew ryan - jane, I still feel the same


j. london

jag vill hellre vara aska än damm! jag vill hellre att min gnista skulle brinna ut i en underbar flamma än att den skulle bli kvävd av uttorkning. jag skulle hellre vara en superb meteor, varje atom i mig i storslaget sken, än en sömnig och varaktig planet. människans funktion är att leva, inte att existera. jag skall icke kasta bort mina dagar med att försöka förlänga dem. jag skall använda min tid.

Jack London

skön tisdag

nu börjar jag bli fundersam över min säng alltså... jag fattar inte vad problemet är, men jag kan verkligen inte somna på kvällarna. hade en sån där jobbig natt i natt igen. vrida, vända, vänster, höger, mage, rygg.. det gick fan inte att sova. hopplöst! om ni inte har nåt för er runt kl 02-03 på nätterna så ring och snacka skit vet jag. bättre det än att det är tyst och tråkigt. det har jag verkligen inget emot, snart kommer jag väl inte somna före fem..

men men.. har varit lite ledig från jobbet nu i några dagar. jobbade i lördags senast och så jobbade jag idag bara några timmar. har varit skönt att vara lite ledig, men jag längtar tillbaka till alla barn. hade en sjua och åtta idag ute i gudhem idag, men imorgon ska jag vara i femman som jag var i förra veckan. that is great!

när jag kom hem la jag mig och vilade en stund, läste lite och sen iväg till jägarskolan. snart har vi teoriprov och jag har börjar få panik. kan det som man borde kunna, men massor av detaljer som också måste in mellan öronen. men det har varit en ganska skön tisdag.

thåström gör massor med bra musik. här är en.

thåström - i hennes sovrum (akustisk)


gaaah!

helg

det blev en bra helg trots allt. träffade john i lördags fast det blev här hemma i falköping. först såg vi filmen hide and seek. en thriller/rysare som var helt okej. har sett den för längesen, men då missade jag slutet.. efter filmen gick vi och tog en rulle och satt bara och snackade.

det är nog bara hos john som jag kan lufta alla mina tankar fullt ut. han har massor med både häftiga och nyttiga idéer. vi pratade lite om tankar och vad det är. han hade läst lite av någon underlig man nyligen om vad tankar är. och jag tyckte det var så bra så jag tänkte försöka berätta om det här.

den här författaren/filosofen menade att vi hör alltid våra tankar. att tankarna är som en enda stor monolog inuti huvudet, vilket det ofta är. när allting är tyst runt omkring oss så hör vi tankarna ofta mer påtagligt. men det är när vi slutar tänka, alltså när monologen slutar som vi kan se världen i dess sanna skönhet. detta kunde hända när vi blev djupt.. beundrade av något. jag tror detta är värt att tänka på. låt oss se världens sanna skönhet.

något som jag bara blir mer övertygad om också är hur mycket erfarenheter spelar stor roll i våra liv. jag och john diskuterade var alla tankar kommer ifrån. varje människa måste ju ha en väldigt individuell monolog och jag tror att dessa skapas utefter hur vi lever och vad vi upplever. därför tror jag inte att en människas liv bör byggas av mänskliga relationer och förhållanden, det ska byggas av erfarenheter.

nästa gång jag träffar john ska jag försöka berätta hur bra han är, särskilt mot mig. och john, om du läser det här innan så förlåt att jag inte sagt det tidigare och lägg gärna till något om jag har missat något.

det här blev rörigt, och lite konstigt kanske...

nu är det i alla fall dags att sova...

jag lyssnade mycket på HIM när jag var yngre. tyckte inte deras ganska speciella musikstil var så bra när jag blev lite äldre, men några låtar är bra oavsett. det här är en av dem.

HIM - bury me deep inside your heart

fredagsmys

aah, vaknade precis. nu har jag en natt kvar och då ska vi ha fredagsmys på jobbet :] jag ska bjuda på något vääääldigt gott! läs förra inlägget så förstår ni nog.

ska jobba i natt, som sagt, och sen ska jag vara ledig resten av helgen tänkte jag. förhoppningsvis ska jag åka till john och hälsa på honom i göteborg. har inte snackat med honom än, så vi får se vad det blir. det blir nog en lugn helg i alla fall.

jag har bestämt mig för att börja lyssna på bob dylan lite grann. han har gjort en del grym musik, och här är en låt jag hittat som jag gillar.

bob dylan - a hard rain's a-gonna fall


den här ska det vara. smaskens!


nu var det längesen

har bara inte haft någon lust att skriva nåt. men men...

den 27:e december hände det något trevligt. jag fyllde nämligen 20. dagen passerade ganska lugnt. massor av gäster på kvällen, vilket var trevligt. naturligtvis fanns där en smörgåstårta från mössebergsbagaren också, vilket är det i särklass det godaste jag någonsin har ätit i hela mitt liv. jag kommer ihåg att jag åt upp en halv helt själv en gång. det finns inte ord för hur god den är. det ska vara den med smögenröra i.

sen har det ju varit nyår också. det blev hos en polare. när klockan närmade sig tolvslaget så skulle vi naturligtvis ut och smälla massor av raketer. hälften gick rakt upp, hälften gick in i grannarnas trädgårdar, in under altanen och liknande. det var ett mäktigt pang-pang och alla klarade sig utan men.

sen i torsdags förra veckan har jag varit lärarvikarie i femman på gudhemsskolan. det är verkligen en utmaning på många sätt, men det är så jäkla roligt. har i flera år varit inne på att plugga till psykolog, men att gå som lärarvikarie har verkligen gett mig mersmak för att plugga till låg- eller mellanstadielärare istället. vi får se. jag har ingen brådska med det i alla fall. att jobba med mindre barn vill jag verkligen göra oavsett om jag jobbar som psykolog eller lärare.

men nu ska jag vara i floby två nätter i rad. skulle nog hellre viljat vara i klassen...

här kommer en låt som hängt med ett tag hos mig. fin är den.

tiger lou - you can't say no to me

RSS 2.0