...eller inte.

ibland är jag riktigt kass. missade naturligtvis tåget i morse till stockholm så gröna lund får vänta på mig ett tag till. klantigt som fan. känner mig så hopplös när sånt där händer, vilket det gör då och då.

jaja, så är det. igår gick jag ut tillsammans med ett par vänner. jag som skulle upp tidigt tänkte inte vara ute för sent. den planeringen höll inte så länge... jag var hemma vid tre.

här kommer en låt från ett riktigt bra band. dom har gjort många fina låtar.

the national - fake empire


stockholm

aaah, så trevligt :] jag ska till stockholm på söndag och hälsa på några vänner från min gamla gymnasieklass. ska bara vara där över dan, men vi har i alla fall bestämt att vi ska till gröna lund. tror det är ungefär som jul på liseberg där nu. det ska bli hur mysigt som helst!

för övrigt ska jag bara ta det lugnt i helgen. har jobbat mycket nu det senaste, så det ska bli skönt att få slappna av lite. på onsdag ska jag jobba igen, då som elevassistent.

har här en låt från kate voegele. ni som följer senaste säsongen av one tree hill känner henne som mia. den akustiska versionen är mycket bättre än den vanliga.

kate voegele - devil in me (acoustic)


det här är min blogg

jag kom på att jag kanske ska skriva varför jag har den bloggen.

som jag skrev i mitt allra första så har jag nåt behov av att uttrycka mig. en del saker jag har tankar som är värda att vädras lite, även diskuteras. en del av dem har ni redan fått ta del av. jag tycker bl.a. om thoreaus tankar och åsikter och jag tycker verkligen om att skriva och dela med mig av det.

det finns en film som heter into the wild som bygger på en verkligen händelse. redan innan jag såg den så hade jag många tankar på att göra precis som huvudpersonen i filmen gör. han lämnar det han har och ger sig ut i världen. både för att fly från en materialistisk livsstil och för att leta efter sina rättesnören i livet. när jag såg filmen kände jag mig inte lika "sjuk i huvudet" för jag visste att det har funnits andra människor som har tyckt precis som jag gör just nu. mina drömmar blev bara ännu starkare efter att jag sett filmen. jag kan starkt rekommendera den!

men det finns andra intressen i mitt också - naturligtvis :] musik är ett av dem och den betyder mycket för mig också. jag ska försöka dela en liten bit av vad jag tycker är bra musik.

det här inlägget gjorde antagligen ingen klokare, haha! jaja, här kommer en låt från björn afzelius. han är en stor förebild för mig för vad han har gjort mot världen och för sig själv. hans låtar kommer från hjärtat, det är jag säker om. den här handlar om hans dotter.

björn afzelius - isabelle


oj då

det är en vecka sen jag skrev senast och jag fattar inte vad jag har gjort sen dess. jag har jobbat bort hela veckan.

igår var jag på julbord med familjen på cesarstugan. helt okej faktiskt, men vi åt så tidigt - redan klockan ett, och jag hade jobbat natt. puh! tröttsamt att gå upp så tidigt då. efter julbordet var det nån måttligt underhållande rundvandring på nån utsällning de hade. inte alls min grej så då blev jag om möjligt ännu tröttare. jaja, maten var god i alla fall.

jag har inte riktigt kunna släppa filmen jag såg på bio för en vecka sen. jag har länge försökt vara någon som kan ses som en tolerant person med respekt för andras tycke och smak. jag försöker inte rätta mig efter någon mall och jag försöker acceptera människor precis för vad de är. jag tror att det var just därför den filmen berörde mig så. henry david thoreau har påverkat så djupt, det tror jag ni redan har räknat ut. ett annat citat ur hans bok walden som har inspirerat mig oerhört mycket lyder:

if a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. let him step to the music which he hears however measured or far away.

bara för att någon inte gör eller är som du beror kanske på att han inte tycker som du. låt han då göra som han vill, oavsett anledning. men, jag har sagt det flera gånger tidigare, låt ingen sätta sig över dig. även han ska respektera att du tycker eller tror annorlunda.

det här med bilder ska jag verkligen försöka bli bättre på. så länge kommer det en bild på min "gud".

thoreau



en låt jag tycker mycket om. lyssnade mycket på den förut, och jag "hittade" den nu i veckan igen.
U2 - a man and a woman

lev väl och gör gott !


bio

ikväll har jag varit på bio med mamma och pappa. vi såg en film som heter kautokeino - upproret. jag följde egentligen med bara för att ha något att göra, men.. vilken film, vilken otrolig film! den berörde verkligen på djupet.

i korthet (no spoiler): den handlar om en liten, norsk sameby, kautokeino, som på mitten av 1800-talet hade stora alkoholproblem. några samer sätter sig upp mot alkoholförsäljningen, vilket gör att handelsmannen som äger butiken kallar på kyrkan som ska fostra byn på kyrkligt sätt. filmen bygger på en verklig händelse.

det som berörde mig så djupt var att kyrkan både då och nu kväver och förslavar så många annars fria människor. det som hände då händer också i stora drag idag. kyrkan och gud skapar skuld- och ångestkänslor. det är bibeln som bestämmer vad som är rätt och vad som är fel. om vi gör fel får vi skuldkänslor. för att vi har begått en synd. synd måste förlåtas och för att få förlåtelse måste vi ångra vad vi har gjort.

jag tycker att det här med att någon annan bestämmer och försöker kuva oss är något riktigt vidrigt. även människor som vill sänka de runt omkring sig för att höja sig själva. respektera att inte alla är som du, tycker som du eller gör som du, men låt aldrig någon få sätta sig på dig.  jag skulle vilja skrika till den där sjuka prästen i filmen att alla inte tror på en gud.. och så skulle jag sagt till honom att om han kommer till himlen så skulle jag inte ens vilja få betalt för att komma dit.

nu till något mycket trevligare. jag har precis laddat hem markus fagervalls nya album, steal my melody. jag är verkligen inte mycket för alla dessa popidoler, men markus låter annorlunda. lyssna på den här låten, närmare än vad ni gör när den går på radion. bra text, bra musik, bra markus!

markus fagervall - if you don't mean it




mottot

när jag började skriva på min profil såg jag att man kunde skriva sitt motto. egentligen har jag inget motto i livet. det finns alltför mycket fina och goda ord som jag vill och önskar leva efter, men jag kom ändå att tänka på en rad ur en bok jag tycker mycket om, walden av henry david thoreau.

rather than love, than money, than fame - give me truth.

jag tror att om vi talar sanning och gör det som är rätt så kommer allt annat automatiskt. det som är "rätt" kan ju vara väldigt olika från olika människor, men att följa sitt hjärta - det tror jag är det rätta. om man lyssnar på sig själv, på vad man verkligen vill, så tror jag också att vi kommer att göra rätt saker. och när vi är ärliga mot oss själva och människor runt omkring oss, så kommer ofta kärlek, berömmelse och uppskattning av sig självt. vi kan inte älska någon vi inte litar på eller som vi inte uppskattar. kärlek skapas inte av lögner.

ljug inte för er själva och förneka inte problem, var ärliga mot er själva och känn efter vad ni vill.

tror att den här låten avrundar det här ganska bra:
susie suh - light on my shoulder


snart dags...

...att sova. jag jobbar som lärarvikarie ibland och idag har jag varit hela dagen på kinnarpsskolan i en 9:a. första gången jag hade nior, men det gick bra ändå. imorgon ska jag vara på åsarpsskolan hela dagen i en 5/6:a. ska bl.a. ha två idrottslektioner >:] det ska bli trevligt.

såg en grymt bra film igår förresten, kingdom of heaven. stora exempel på kärlek, hängivenhet och lojalitet - sånt jag värdesätter mycket högt. absolut en film värd att se.

"the låt of the inlägg" blir the weepies - the world spins madly on


restart

jag har haft en användare på nogg.se, men det blev inte så mycket av den. det ska bli spännande hur lång tid det tar innan jag tröttnar den här gången. något behov av att uttrycka mig - det har jag i alla fall. mer om mig kommer snart...

det första inlägget får avslutas med en helt underbar låt. jag har inte hittat den att ladda ner nånstans, men den finns att lyssna på här:
http://www.thesixtyone.com/YourVegas/collection/item/23153/?autoplay_song

your vegas - it makes my heart break (acoustic version)





RSS 2.0